Stengt til 10.02.2022. Nettbutikk alltid åpen!

Tjenester

Idétime

Ekspertbesøk i din egen hage

På bakgrunn av dine behov og ressurser, tomtens estetiske og praktiske potensiale, gir vi råd og veiledning om økonomi, estetikk, gjennomføring, og vedlikehold. Hva kan man gjøre selv, hva bør settes bort? Hvor får man tak i det? Hva koster det? En idétime er klargjørende og gir grunnlag for beslutninger om veien videre. Vårt store kompetansefortrinn er nesten 30 års helhetlig erfaring med design, anlegg og vedlikehold. Vi vet hva som fungerer!

Varighet: ca 1,5 time

Pris: 1.500,- +mva (inkl. kjøring Oslo & omegn), eller etter avtale

Modell Zenhage

tegning

Plantegning + modell

Målsatt, håndtegnet hageplan med planteliste. Omfatter også konstruksjoner, bygg, installasjoner, belysning, etc. Et særdeles viktig verktøy om man vil beholde kontrollen gjennom anlegg / rehabiliteringsprosessen, enten man velger å gjøre jobben selv, eller sette den bort. En hageplan konkretiserer problemstillingene, hjelper med visualisering og fornuftig planlegging. Ikke minst vil den forhindre dyre impulskjøp på hagesentere og andre kanskje mer alvorlige feilgrep.

Pris: fra 20.000,- + mva

anlegg

Faglig gjennomføring

Vi tar på oss små og mellomstore anlegg, og utfører, eller administrerer stort sett alt fra oppstart til ferdigstillelse. Vårt spesiale er japansk inspirerte, og moderne nordiske hager, men vi har kompetanse, og utfører også tradisjonelle anleggsgartneroppgaver som trapper, murer, grøntanlegg, fundamentering, drenering, belegg, tre og metallkonstruksjoner, gjerder terrasser, naturstein m.m. Vi er fleksible, og baker gjerne egeninnsats fra byggherre inn i samarbeidsavtalen.

Pris: Fastpris, eller timespris

beskjæring og vedlikehold

Viktig og riktig!

Beskjæring er viktig! Det tilfører karakter, orden, estetikk, funksjonalitet og ikke minst foryngelse (= økt levetid) Har du f.eks. et gammelt karakteristisk epletre du er glad i? Ta vare på det! Vi har spesiell kompetanse på både japansk inspirert formskjæring, (Niwaki) frukt, bær, roser, busker og trær – stort og smått. Ved å kombinere beskjæringsjobben med opplæring, får kunden gjennom økt forståelse mindre arbeidsbyrde og økt hageglede.

Pris: 550,-/t + mva pr. pers.

Vedlikehold er lystbetont og gir stor uttelling for lite arbeid hvis man gjør det riktig. Hemmeligheten er "timing" og vi kombinerer gjerne vårt arbeid med opplæring, slik at kunden kan ta over arbeidet selv om ønskelig. Gjødsling, kalking, luking, beskjæring, trefelling, utskifting planter m.m.

Pris: Etter avtale

bambusgjerde

Tilpasset / ferdig montert

Vi kan tilby et stort utvalg bambusprodukter, klassiske bambusgjerder m.m., samt montering av disse. En naturlig, lett og sjarmerende avgrensning.

Muligheten til selv å designe en kombinasjon av stor / liten transparens gir deg anledning til fullstendig skjerming eller trekke inn attraktive elementer fra omgivelsene. Dette kalles shakkei i den japanske hagekunsten og betyr å "låne" landskap. Du avgrenser hagen, gjør den større, og integrerer bedre.
Bambusgjerdet får en vakker, naturlig, grå patina, men den gyldne fargen kan gjenopplives. Holdbarhet ca 15 år avhengig av sol / skygge / fuktighet m.m. Gjerdet er lett å fornye - helt eller delvis.
Sammenlignet med gjerdetyper i tilsvarende kvalitet er prisnivå ca "midt på treet". Vi fører flere alternativer av bambusgjerder, samt andre spennende bambusprodukter i nettbutikken.

foredrag zenhager

Oslo & omegn

Åsmund Bergwitz har holdt en rekke foredrag og workshops for fagfolk, gartnerskoler, foreninger og private med tema japanske hager.

Kort forklart handler det om en minimalistisk kunstnerisk tolkning av estetikken i naturen - universelle prinsipper. Foredragene tar for seg estetikk, filosofi, praktisk gjennomføring og økonomi inkl. spørsmål / svar. En sentral del av av foredraget handler om hvordan vi ved hjelp av over 1000 år gamle japanske tradisjoner kan få hjelp til å forstå estetikken i norsk natur, og bringe dette inn i hagene.

Pris Oslo & omegn: 5.000,-

slip & rehab

Kniver og sakser
Topp kvalitet, skarpt som barberblad! Vi setter opp, renser (rust mm), og sliper sakser og kniver med de beste japanske brynene. Vi har kompetansen, og resultatet blir som barberblad.
Mer om slip & rehab

beskjæringsKURS

i egen hage

Beskjæring er viktig! Det tilfører karakter, orden, estetikk, funksjonalitet og ikke minst foryngelse (= økt levetid) Har du f.eks. et gammelt karakteristisk epletre du er glad i? Ta vare på det! Vi har spesiell kompetanse på både japansk inspirert formskjæring, (Niwaki) frukt, bær, roser, busker og trær – stort og smått. Ved å kombinere beskjæringsjobben med opplæring, får kunden gjennom økt forståelse mindre arbeidsbyrde og økt hageglede.

PRIS: 550,-/t + mva

workshops / events

Utvid din horisont

Kommende kurs / arrangementer vil bli annonsert her, eller meld deg på vårt nyhetsbrev (nederst på siden)!

TIDLIGERE KURS:

Workshop & Demonstrasjon – Japansk stål, lidenskap, vedlikehold og bruk

Niwaki - Japansk inspirert beskjæringskurs med Jake Hobson

Skulpturell Beskjæring - Workshop med Jake Hobson

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram