tor-fre 12-18 & lør 12-16

Zenhage, Nordstrand

Skisse og anlegg (sommer 2016)

Utgangspunkt: Totalrehab. bygg slitasje etter byggeperiode.
Målsetting: I forbindelse med spa/rekreasjonsrum m. store skyvedører i glass ønsket kunden et skjermet meditativt og japansk/zen - inspirert uterom for avkobling.

Stor 35-40 år gammel Niwaki - furu, opprinnelse Japan, ble i kombinasjon med naturstein, komponert som hovedelementer fordelt på 3 “øyer” i “grushavet”. Landskapsformer ble bygget opp rundt elementene og grusarmert “Zengrus” fungerer som gulv, til å gå på, eller visuelt som hav. Vannspeil og bølgende linjer gir horisontale myke kontraster til vertikale stein, landskap og vegetasjon. Eksisterende svaberg ble eksponert, og Sedum ble dyttet inn i sprekker og fordypninger, mens en “gruselv” binder hagen sammen, og tar kontroll på ugras i rotsonen på bøkehekk. Landskapsformene ble kledd med egenprodusert Skogbunnsmose og i tillegg beplantet med Jap. lønn og Norsk Einer. Mye innhold på begrenset plass, stor prydverdi også på vinterstid spesielt med tanke på et fantastisk skulpturelt tre.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram